en ru
Η φωτογραφία γιατρού που αγκαλιάζει ηλικιωμένο ασθενή, σύμβολο της απελπισίας της χρονιάς του νέου κορονοϊού

  end giatros    "Απλά έκλαιγε": η φωτογραφία γιατρού με στολή προστασίας, μάσκα, προσωπίδα, γάντια, που παίρνει έναν ηλικιωμένο, ασπρομάλλη ασθενή στην αγκαλιά του την ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ γνώρισε μεγάλη διάδοση, έγινε σύμβολο της απελπισίας των ασθενών με την COVID-19 και της συμπόνιας του υγειονομικού προσωπικού.  


Διαβάστε περισσότερα: Η φωτογραφία γιατρού που αγκαλιάζει ηλικιωμένο ασθενή, σύμβολο της απελπισίας της χρονιάς του...


«Ασφαλή Σχολεία» στην Αυστραλία: προστατεύεται η διαφορετικότητα ή διώκεται
η φυσικότητα;


  diaforetikothta    Λίγους μήνες πριν, τον δημόσιο διάλογο μονοπώλησε το ζήτημα της σχέσεως των δύο φύλων και της σεξουαλικότητας με αφορμή την θεματική εβδομάδα για τις έμφυλες ταυτότητες, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Υπήρξαν διάφορες τοποθετήσεις θετικές και αρνητικές τόσο στο περιεχόμενο όσο και στον τρόπο με τον οποίον συγκροτήθηκε η πρωτοβουλία εκείνη. Η θέση της Εκκλησίας και της θεολογίας ζητήθηκε κατ’ επανάληψη. Και σε αυτό το επίπεδο εκφράστηκαν απόψεις που φώτιζαν διαφορετικές πτυχές αυτού του τόσο σημαντικού και ευαίσθητου ζητήματος της ανθρώπινης φύσης, του ανθρώπινου ήθους και των ανθρώπινων κοινωνιών...

Διαβάστε το άρθρο
 


Διαβάστε περισσότερα: «Ασφαλή Σχολεία» στην Αυστραλία: προστατεύεται η διαφορετικότητα ή διώκεται η φυσικότητα;


O Bill Gates εξηγεί γιατί τα παιδιά του απέκτησαν κινητό μετά τα 14

  child mob 1    Ο συνιδρυτής της Microsoft μπορεί να έχει αμύθητη περιουσία, ωστόσο προσπαθεί να ζει σαν απλός άνθρωπος και κάνει τα πάντα για να μην καλομάθει τα παιδιά του.

Ο Βill Gates είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου και η περιουσία του πλησιάζει τα 87 δισεκατομμύρια δολάρια. Αν πιστεύετε πως τα τρία του παιδιά ηλικίας 20, 17, 14 μεγάλωσαν σε τρελές ανέσεις και πως του δόθηκαν όλα απλόχερα στο χέρι , τότε κάνετε πολύ μεγάλος λάθος.
 


Διαβάστε περισσότερα: O Bill Gates εξηγεί γιατί τα παιδιά του απέκτησαν κινητό μετά τα 14


Ο διάλογος πίστης και επιστήμης με επίκεντρο τον άνθρωπο
(εκδήλωση της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών - Bίντεο)

  pisth episthmh afisa






    To Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών διοργάνωσε στις 28 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση με θέμα: «Ο διάλογος πίστης και επιστήμης με επίκεντρο τον άνθρωπο», στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Συντονιστής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Ομιλητές: 
 - κ. Ευάγγελος Γογγολίδης, Χημικός Μηχανικός ΜΙΤ, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
 - κ. Κανάρης Τσίγκανος, Καθηγητής Αστροφυσικής ΕΚΠΑ και τ. Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
 - κ. Δημήτρης Μπούμπας, Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να δείτε τα αντίστοιχα βίντεο

pisth mmln   pisth goggolidis

 pisth tsigganos  pisth mpoumpas
 



Πηγή: www.pemptousia.gr

Παρακολούθηση και αντιμετώπιση γυναικών με ειδικές λοιμώξεις στην εγκυμοσύνη
(της Καθ. κας Ελένης Γιαμαρέλλου)

  giamarellou2     

Κάντε κλικ πάνω στο κείμενο για μεγέθυνση

pdf


Δύο λέξεις για το σωματίδιο του Θεού


higgs-bozon    Πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες για το πεδίο higgs και το μποζόνιό του, που ο Leon Lederman oνόμασε «σωματίδιο του Θεού» για την καλύτερη κυκλοφορία του βιβλίου του: «The God Particle: If the Universe Is the Answer, What Is the Question?».

Τελικά, φαίνεται ότι συχνά και οι μεγάλοι επιστήμονες παίζουν αυθαίρετα με τις λέξεις, εκφράζονται υποκειμενικά για τον Θεό ή, όπως ο πολύς Stephen Hawking, που πίστευε στη μη ύπαρξη του περίφημου σωματιδίου, μπορεί να διαψεύδονται.



Διαβάστε περισσότερα: Δύο Λέξεις για το Σωματίδιο του Θεού