en ru

NEA

Κατασκηνώσεις Ι. Μητροπόλεως - Καλοκαίρι 2024

Πατήστε εδώ

Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Η ζωή της ενορίας μας»

Περισότερες πληροφορίες

Διαγωνισμός «Υιοθετώ ένα μνημείο»

Δείτε Πληροφορίες. 

Πρόγραμμα Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Κατηχητών 2023-2024

Δείτε το Πρόγραμμα

Παρουσιολόγια 2023-2024

Παρουσιολόγια Σαββάτου
και Κυριακής

Εκδηλώσεις Γραφείου Νεότητας 2023-2024

Δείτε τις εκδηλώσεις 2023-2024

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Κυριακή 19 Μαΐου 2024

 

kat GiorthNeothtas afisa

 

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Μητροπόλεώς μας, το Γραφείο Νεότητας διοργανώνει φέτος μεγάλη Γιορτή Νεότητας με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από τα κατηχητικά μας την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων (βλ. χάρτη), στις 8 μ.μ.

Ελάτε να περιηγηθούμε μαζί στην ιστορία του τόπου μας, να μάθουμε τις τοπικές παραδόσεις, να γευτούμε νόστιμες γεύσεις.
Ελάτε σ' ένα «Ταξίδι εκεί που χτυπά η καρδιά μας»!

Σας περιμένουμε με χαρά!
Γραφείο Νεότητας


pdf Πρόσκληση


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

KAΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

 
arrow for Κατασκήνωση στην Κερατέα (για μαθητές/-τριες Δημοτικού)

arrow forΚατασκήνωση στο Πυργάκι Αιγίου (για μαθητές/-τριες Γυμνασίου- Λυκείου)

kat sum camp 2024 afisa

 Θα γίνουν 4 περίοδοι:


1a   Αγόρια Γυμνασίου Λυκείου (στο Πυργάκι Αιγίου) 8-16 Ιουλίου
2a   Κορίτσια Γυμνασίου Λυκείου (στο Πυργάκι Αιγίου) 1-8 Ιουλίου
   
3a   Αγόρια Δημοτικού (στην Κερατέα) 2-8 Ιουλίου
4a   Κορίτσια Δημοτικού (στην Κερατέα) 25 Ιουνίου - 1 Ιουλίου




Γραφεία Εγγραφών: 
arrow pai Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ώρα 6:30 μ.μ. - 8 μ.μ. στα Σπάτα (Πν. Κέντρο Αγ. Νικολάου - Φειδίου 12)     map location md   
arrow for Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, ώρα 6:30 μ.μ. - 8 μ.μ. στην Ανάβυσσο (Ι. Ναός Αγ. Θεοδώρων - Λεωφ. Καραμανλή)     map location md   
arrow pai Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, ώρα 6:30 μ.μ. - 8 μ.μ. στον Γέρακα (Ι. Ναός Αγ. Θεοδώρων - Μεσολογγίου 55 και Αγ. Θεοδώρων 1)     map location md   
arrow for Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, ώρα 6:30 μ.μ. - 8 μ.μ. στο Κορωπί (Πνευμ. Κέντρο «Γέφυρα» Ι. Ναού Αγ. Παρασκευής - Αττικής 16) map location md
arrow pai Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, ώρα 11 π.μ. - 2 μ.μ. στην Κερατέα (Ζ’ Παιδική Εξοχή Κερατέας  - Διόνυσος Κερατέας) map location md


thaymastiko1
Είναι υποχρεωτική η παρουσία παιδιού και κηδεμόνα σ' ένα από τα Γραφεία Εγγραφών.   
thaymastiko2 Συμπληρώστε την Αίτηση Εγγραφής και το Ιατρικό Δελτίο Κατασκηνωτή και καταθέστε το στους Υπεύθυνους στα Γραφεία Εγγραφής.      
       

               

pdf Iατρικό Δελτίο Κατασκηνωτή

pdf Αίτηση Εγγραφής και Όροι συμμετοχής

     


 


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

 

kat tournoua basket 10 3 2024

 

Με την χάρη του Θεού, στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυσης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Ετήσιο Τουρνουά Μπάσκετ των μαθητών Γυμνασίου Λυκείου.  

Με την χάρη του Θεού, στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυσης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Ετήσιο Τουρνουά Μπάσκετ των μαθητών Γυμνασίου Λυκείου.  Στο τουρνουά που διεξήχθη στο χώρο του 1ου Αθλητικού Κέντρου Γέρακα, με την ευγενική χορηγία Δήμου Παλλήνης, έλαβαν μέρος πάνω από 50 παιδιά από 8 ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.  

Την πρώτη θέση, το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο πήρε η ενορία του Ιερού Ναού Αγ. Ιωάννου Μαρκοπούλου, την δεύτερη και το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Ι. Ν. Αναλήψεως Κυρίου Διασταύρωσης Ραφήνας και την τρίτη και το χάλκινο μετάλλιο ο Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου. Μετά το πέρας το αγώνων ακολούθησε πνευματική συζήτηση με το θέμα: «Πνευματικός αγώνας της περιόδου της Μ. Τεσσαρακοστής ως ευκαιρία αγιασμού».

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν διπλώματα συμμετοχής και  αναμνηστικά δώρα. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι όλοι οι αγώνες ως κύριο χαρακτηριστικό είχαν την αδελφοσύνη και αγάπη μεταξύ των παικτών ακόμα και των αντίπαλων ομάδων.

 
Εκ του Γραφείου Νεότητας


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

12o ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
«Τεχνητή νοημοσύνη: και meta τι;»

 

12o nean syn afisa2 2024

12o nean syn programma 2024

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

    To Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής διοργανώνει το 12ο Νεανικό Συνέδριο με γενικό θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη: και meta τι;» το οποίο θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και θα θέσει τους προβληματισμούς που προκύπτουν από την αξιοποίησή της.  

ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί  τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 9 π.μ.- 1μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού (Αθηνών & Ρήγα Φερραίου, Καλύβια Αττικής).

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα αναπτυχθεί στις εξής φάσεις:

9:00 – 9:30 π.μ. Έναρξη, Χαιρετισμοί. 
9:30 – 10:30 π.μ. Α΄ Συνεδρία (Α’ εισήγηση)
10:30 – 11:00 π.μ. Στρογγυλή Τράπεζα
11:00 – 11:30π.μ. Διάλειμμα
11:30 – 12:30μ.μ. Β’ Συνεδρία (Β΄ εισήγηση)
12:30 – 1:00 μ.μ. Στρογγυλή Τράπεζα, Δημοσκόπηση, Κλείσιμο.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Το Συνέδριο λαμβάνει χώρα εντός του Ωρολογίου Προγράμματος διότι η θεματολογία και η στοχοθεσία του, όπως περιγράφονται παρακάτω, υπηρετούν τόσο το μάθημα της Πληροφορικής στο οποίο διδάσκονται οι καινοτόμες εφαρμογές και η τεχνητή νοημοσύνη (βλ. ΠΣ σελ. 9 κ. εξ.),  όσο και άλλα μαθήματα όχι μόνο των θετικών Επιστημών (Μαθηματικά, Φυσική) αλλά και των θεωρητικών (Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Φιλοσοφία , Θρησκευτικά). Έτσι οι μαθητές μπορούν να προσεγγίσουν διαθεματικά ένα πολύ σύγχρονο και επίκαιρο ζήτημα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Συνέδριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Λύκεια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) της περιφέρειας Αττικής.  

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

- Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει δύο βασικούς θεματικούς άξονες:

1) Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Τεχνητή νοημοσύνη
(α) Οι εκπληκτικές δυνατότητες που προσφέρει η ΤΝ αλλά και οι προβληματισμοί της επιστημονικής κοινότητας

(β) Πώς αντικατοπτρίζεται η ανθρωπότητα στα συστήματα που φτιάχνουμε καθώς πίσω από όλον τον κύκλο ζωής συστημάτων ΤΝ βρίσκεται ο άνθρωπος

(γ) Πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι στη διαμόρφωση τεχνητής νοημοσύνης που μας ταιριάζει.

2) Βιοηθικά διλήμματα και θεολογικοί προβληματισμοί για την Τεχνητή Νοημοσύνη
(α) Πως διαμορφώνεται η ηθική της κοινωνίας:  κινδυνεύει από την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας

(β) Ποια είναι τα βιοηθικά διλήμματα που μπορούν να προκύψουν από τη χρήση της ΤΝ – ποια είναι η θέση της ορθόδοξης θεολογίας;

(γ) Πως μπορούμε κι εμείς να αναπτύσσουμε υγιή κριτήρια ώστε να διαμορφώνουμε το ανάλογο ήθος που δεν θα δέχεται αλόγιστα επιδράσεις από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

 ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές του Συνεδρίου είναι προσωπικότητες από τον χώρο της Επιστήμης στους Τομείς Τεχνητής Νοημόσυνης και  Βιοηθικής

 

- Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Ερευνητής (ΕΛΕ Β') Τεχνητής Νοημοσύνης ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος SciFY ΑΜΚΕ.

- Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Dr Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΗST), MA Αστροφυσικής (Harvard), MS Μηχανολογίας (ΜΙΤ), Δρ. Βιοηθικής (ΑΠΘ), Πρόεδρος Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

- Κωνσταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής ΕΚΠΑ τμήμα Θεολογίας, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘ, τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Pontificia Academia Pro Vita (Ποντιφικής Επιτροπής Βιοηθικής), της Επιτροπής Βιοηθικής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εκκλησιών, της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Ε.Ο.Φ., της Επιτροπής Βιοηθικής του ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Είναι επιμορφωτής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης.

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

Οι μαθητές-σύνεδροι μετά από κάθε εισήγηση θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη Στρογγυλή Τράπεζα προκειμένου να συζητήσουν με τους ομιλητές καταθέτοντας τον δικό τους προβληματισμό, γνώμη ή απορία. Τη συζήτηση στη Στρογγυλή Τράπεζα θα συντονίζουν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής. Οι μαθητές θα μπορούν να λάβουν μέρος στη συζήτηση και να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο με τους ομιλητές και μεταξύ τους, είτε με ζωντανό προφορικό λόγο είτε με γραπτή ερώτηση/παρέμβαση.

Στο τέλος του Συνεδρίου θα διεξαχθεί και ειδική Δημοσκόπηση με την οποία οι σύνεδροι θα μπορέσουν να καταθέσουν την γνώμη τους πάνω σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το θέμα, παρατηρώντας ταυτόχρονα και την γενικότερη αποδοχή ή μη της άποψής τους από το σύνολο των συμμετεχόντων.

 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

- Γεώργιος Γιαννακόπουλος, Ερευνητής (ΕΛΕ Β') Τεχνητής Νοημοσύνης ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος SciFY ΑΜΚΕ.

- Κωνσταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής ΕΚΠΑ τμήμα Θεολογίας.

- π. Νικόλαος Μεταξάς - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Εκπαιδευτικός ηλεκτρολογίας ΑΣΠΑΙΤΕ – Μέλος Επιτροπής Γραφείου Νεότητας ΙΜΜΛ.

- κ. Νίκος Λεβεντάκης - Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και Ρομποτικής ΕΜΠ, MSc Προηγμένη Τεχνολογία και Πληροφορική στην Αποκατάσταση ΕΚΠΑ.

- κ. Ευαγγελία Τζιάσιου - Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός ΕΜΠ, MSc "Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση", Καθηγήτρια Πληροφορικής, Μέλος Επιτροπής Γραφείου Νεότητας ΙΜΜΛ.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου είναι η Οργανωτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τα εξής μέλη:

- π. Αλέξανδρος Λυσάη (Oleksandr Lysai), Mr. Θεολογίας και υποψήφιος Διδάκτωρ (ΕΚΠΑ), Διευθυντής Ιδιαιτέρου Γραφείου Μητροπολίτου και υπεύθυνος Νεανικών Συνάξεων ΙΜΜΛ.

- κ. Ευαγγελία Τζιάσιου - Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός ΕΜΠ, MSc "Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση", Καθηγήτρια Πληροφορικής, μέλος Επιτροπής Γραφείου Νεότητας ΙΜΜΛ.

- κ. Ελβίρα Ζουμή - Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός, μέλος Επιτροπής Γραφείου Νεότητας ΙΜΜΛ.

ΣΤΟΧΟΙ

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Φιλοδοξία του Συνεδρίου αυτού είναι οι ίδιοι οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους:

- Να ενημερωθούν για τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και να προβληματιστούν ως προς τις δυνατότητες και τις αλλαγές που φέρνει στη ζωή μας.
- Να συζητήσουν για τα κοινωνικά, επιστημονικά, νομικά και ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από την χρήση και αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.
- Να αναζητήσουν, μέσα από γόνιμο προβληματισμό, τα κριτήρια που μπορούν να οδηγούν τον άνθρωπο ώστε να επιλέγει εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης που όχι μόνο δεν θα υποβαθμίζουν αλλά θα προάγουν τις αξίες του πολιτισμού μας.
- Να μάθουν να αντιμετωπίζουν κριτικά και δημιουργικά τις σύγχρονες προκλήσεις της τεχνολογίας και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που προσφέρει η αλματώδης ανάπτυξή της.
- Να συναντηθούν με μαθητές σχολείων από διάφορες περιοχές, να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε ένα κλίμα ευχάριστο και δημιουργικό.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για την υποβολή των αιτήσεων, ερωτήσεις, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα imml.gr

Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στην κα Ευαγγελία Τζιάσιου, (κιν. 6945609111, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής έως 31 Ιανουαρίου.

Η αντιπροσωπεία κάθε σχολείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50 άτομα. Σε περίπτωση εκδηλώσεως ενδιαφέροντος μεγάλου αριθμού μαθητών και σχολείων, που θα έχει ως συνέπεια την υπέρβαση του μέγιστου ορίου χωρητικότητας του συνεδριακού κέντρου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι σύνεδροι θα λάβουν Βεβαίωση συμμετοχής.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.

- Ωστόσο η μεταφορά και διαμονή των συμμετεχόντων γίνεται με δαπάνη των ιδίων. Μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας αποτίμησης οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κληθούν να αξιολογήσουν το Συνέδριο με την συμπλήρωση έντυπου ερωτηματολογίου ενώ η Οργανωτική Επιτροπή αναλαμβάνει να συνοψίσει τα συμπεράσματα και να καταθέσει τη σχετική έκθεση αποτίμησης στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 Φορέας διοργάνωσης:


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ – Γραφείο Νεότητας

Θουκυδίδου 6 και Βυζαντίου,  Τ.Θ. 1,  ΤΚ: 190 04,  Σπάτα Αττικής
Τηλ.:       210.66.32.276, 210.66.32.687  / Φαξ.:      210.60.25.101
https://www.imml.gr/
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνη επικοινωνίας:  κα Ευαγγελία Τζιάσιου (κιν. 6945609111, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του ανωτέρω Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις ακόλουθες απαραίτητες προϋποθέσεις:

1) Την προαιρετική συμμετοχή των μαθητών/τριών.
2) Τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων τους.
3) Tη σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
4) Την παρουσία του/της εκπαιδευτικού στο χώρο της διεξαγωγής του Συνεδρίου.
5) Την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας περί διδακτικών επισκέψεων. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο Συνέδριο θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο και σύμφωνα με τις διατάξεις αρ. 20883/ΓΔ4/12-02-2020 (Β΄456) Υ.Α. «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

- Η παρουσία των συνέδρων καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα είναι υποχρεωτική.
- Το Μαθητικό Συνέδριο θα καλυφθεί φωτογραφικά και θα μαγνητοσκοπηθεί από εξουσιοδοτημένο συνεργάτη των διοργανωτών, με προοπτική, επιλεγμένο οπτικοακουστικό υλικό από τις δράσεις του συνεδρίου να περιληφθεί σε ειδικό ηλεκτρονικό αφιέρωμα (άρθρο/ δελτίο τύπου) για την περιγραφή και αποτύπωση των δράσεων του συνεδρίου, το οποίο και θα αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΙΜΜΛ (imml.gr). Για την επεξεργασία των δεδομένων αυτών, τα σχολεία που θα λάβουν μέρος με οποιαδήποτε μορφή στο Συνέδριο θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων των συμμετεχόντων μαθητών/τριών για την επεξεργασία αυτή, και να δηλώνουν ρητώς στους διοργανωτές, μέσω ειδικού εντύπου, τη λήψη των συγκαταθέσεων αυτών.
- Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης και θα διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, ν. 4624/2019, Γενικός Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων-GDPR. Υπεύθυνος για την εν λόγω εφαρμογή ορίζεται π. Αλέξανδρος Λισάη. Στοιχεία προσωπικών δεδομένων που αναγράφονται στο έντυπο γονικής συγκατάθεσης του φορέα θα καταστρέφονται μετά το πέρας του Μαθητικού Συνεδρίου.
- Το προτεινόμενο συνέδριο, δεν εμπλέκεται με την προώθηση εμπορικών προϊόντων, καθώς και με τη διάθεση, δωρεάν διανομή, διακίνηση ή πώληση πάσης φύσεως υλικού (εντύπου και μη), που κρίνεται ως διαφημιστικό, προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού.

 


pdf Ανακοίνωση pdf Αίτηση συμμετοχής pdfΈγκριση


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

«Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑς»
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 24/4!

h zwh ths enorias

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

    Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με αφορμή τα 50 χρόνια από την Ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό φωτογραφίας κατά το ιεραποστολικό έτος 2023-2024 με θέμα:

«Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ» 

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά των Κατηχητικών και Νεανικών Συντροφιών της Ι.Μ.Μ.Λ. όλων των βαθμίδων: Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Κεντρικό θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελεί η καλλιτεχνική παρουσίαση της ζωής και της δράσεως της Ενορίας μέσω φωτογραφίας.

Οι μαθητές/τριες μέσα από την αναζήτηση φωτογραφιών στα παλαιότερα οικογενειακά αρχεία, άλμπουμ, εφημερίδες και διαδίκτυο ή/και με την δημιουργία καινούργιου φωτογραφικού υλικού καλούνται να αναδείξουν τα βασικότερα και σημαντικότερα ιστορικά, κοινωνικά και πνευματικής σημασίας γεγονότα από τη ζωή της ενορίας τους.

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες καλούνται να διαγωνιστούν σε:

arrow mou Καλλιτεχνική πρωτοτυπία, δημιουργία και επεξεργασία φωτογραφίας

arrow mou Ποικιλία και παλαιότητα φωτογραφικού υλικού και πρωτοτυπία στον τρόπο παρουσίασης αυτού

 

ΣΤΟΧΟΙ

Φιλοδοξία του διαγωνισμού αυτού είναι οι ίδιοι οι μαθητές/τριες:

arrow for Να μελετήσουν την ιστορία και τη δράση της ενορίας τους.
arrow for Να αναζητήσουν κάποια προσωπικότητα ή γεγονός που θα τους εμπνεύσει.
arrow for Να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της δημιουργίας ενός πρωτότυπου έργου και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
 Να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της δημιουργίας ενός πρωτότυπου έργου και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
arrow for Να συνεργαστούν μεταξύ τους με σκοπό να επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

arrow mou2 Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό οφείλουν να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο (χωρίς παρέμβαση τρίτων) και να το υποβάλλουν μέχρι και τις 14 Απριλίου 2024 (Ο Διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι 24/4!) . Οι συμμετοχές που θα ληφθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν θα γίνουν δεκτές.
arrow mou2 Τα έντυπα έργα θα πρέπει να παραδοθούν εν γνώσει του κατηχητή στα γραφεία της Μητροπόλεως (Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 10-13:00, υπόψιν π. Γρηγορίου Λευθεριώτη τηλ. 6993681567), μαζί την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα (επισυνάπτεται).
arrow mou2 Οι ψηφιακές δημιουργίες μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με Θέμα του email «Διαγωνισμός: Η ζωή της ενορίας μας» μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα (επισυνάπτεται).
arrow mou2 Η συμμετοχή των μαθητών/τριών μπορεί να γίνει μόνο με ένα ατομικό έργο ή/και μόνο ένα ομαδικό έργο.
arrow mou2 Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν μέσα από τη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imml.gr) και θα τους σταλεί προσωπική ενημέρωση μέσω email. Οι νικητές θα βραβευθούν σε επίσημη εκδήλωση της Μητροπόλεως. Τα έργα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό του χώρου της εκδήλωσης βράβευσης.
arrow mou2 Τα έργα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, παραμένουν στο Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. και δεν επιστρέφονται στους διαγωνιζόμενους. Το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. αποκτά το δικαίωμα χρήσης τους για  τη διακόσμηση και την προβολή του έργου του μέσω εκδόσεων και λοιπών δημοσιεύσεων. Ειδικότερα, οι φωτογραφίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για 5 συναπτά έτη. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση των φωτογραφιών θα γίνει για μη εμπορικό σκοπό με μόνο στόχο τη διάδοση και προώθηση των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ.
arrow mou2 Το Γραφείο Νεότητας Ι.Μ.Μ.Λ. διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης του διαγωνισμού, τροποποίησης των όρων του, μεταβολής της καταληκτικής προθεσμίας συμμετοχής, ενημερώνοντας σχετικά τους ενδιαφερόμενους μέσα από τη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imml.gr).

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Γραφείου Νεότητας. Η επιλογή των έργων βράβευσης από τους κριτές, θα πραγματοποιηθεί χωρίς να γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζόμενων, ώστε να είναι αδιάβλητη.

ΒΡΑΒΕΙΑ

  arrow mou2 1o βραβείο:
Φωτογραφική μηχανή Panasonic Lumix DMC-FZ300



    panasonic lumix
  arrow mou2 2ο βραβείο: 
Φωτογραφική μηχανή Canon PowerShot SX740 HS
    canon

  arrow mou2 3ο βραβείο: 
Βιντεοκάμερα Panasonic Full HD 50fps HC-V180
    videocamera
     


Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.imml.gr, να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να επικοινωνούν με τον π. Γρηγορίου Λευθεριώτη, τηλ.  6993681567.

 


pdf Όροι συμμετοχής   word Αίτηση συμμετοχής


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

«ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ»
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 24/4!

kat diag mnhmeio

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

    Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με αφορμή τα 50 χρόνια από την Ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως διοργανώνει Διαγωνισμό Κατηχητικών εικαστικής και ψηφιακής δημιουργίας κατά το ιεραποστολικό έτος 2023-2024 με θέμα:

«ΥΙΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ» 

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά των Κατηχητικών και Νεανικών Συντροφιών της Ι.Μ.Μ.Λ. όλων των βαθμίδων: Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Κεντρικό θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελούν τα αρχαιολογικά Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Εκκλησιαστικά Μνημεία της περιοχής εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Οι μαθητές/τριες μέσα από τις δημιουργίες τους μπορούν να παρουσιάσουν και αναδείξουν ένα ή και συνδυαστικά κάποια από τα αρχαία Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Εκκλησιαστικά Μνημεία της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (βλ. επισυναπτόμενο πίνακα). 

Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες καλούνται να διαγωνιστούν σε:

arrow mou εικαστική δημιουργία (ζωγραφική, κολλάζ, κατασκευή)  

arrow mou ψηφιακή δημιουργία (βίντεο, παρουσίαση, ταινία, ντοκιμαντέρ)

 

ΣΤΟΧΟΙ

Φιλοδοξία του διαγωνισμού αυτού είναι οι ίδιοι οι μαθητές/τριες:

arrow for Να μελετήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της τοπικής τους Εκκλησίας.
arrow for Να ανακαλύψουν τις ρίζες του Χριστιανισμού στα βάθη των αιώνων και να στοχαστούν πάνω στο σπουδαίο ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία στην ιστορία της τοπικής κοινωνίας.
arrow for Να αναζητήσουν κάποια προσωπικότητα ή γεγονός που θα τους εμπνεύσει.
 Να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της δημιουργίας ενός πρωτότυπου έργου και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
arrow for Να συνεργαστούν μεταξύ τους με σκοπό να επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

arrow mou2 Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οφείλουν να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο (χωρίς παρέμβαση τρίτων) και να το υποβάλλουν μέχρι και τις 14 Απριλίου 2024 (Ο Διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι 24/4!). Οι συμμετοχές που θα ληφθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν θα γίνουν δεκτές.
arrow mou2 Τα εικαστικά έργα θα πρέπει να παραδοθούν στα γραφεία της Μητροπόλεως (Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 10-13:00 υπόψιν π. Αλεξάνδρου Λισάη), μαζί την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα (επισυνάπτεται). 
arrow mou2 Οι ψηφιακές δημιουργίες μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με Θέμα του email «Διαγωνισμός: Υιοθετώ ένα μνημείο» μαζί με την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα (επισυνάπτεται).
arrow mou2 Η συμμετοχή των μαθητών/τριών μπορεί να γίνει με έως ένα ατομικό έργο ή/και έως ένα ομαδικό έργο.
arrow mou2 Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν μέσα από τη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (imml.gr) και θα τους σταλεί προσωπική ενημέρωση μέσω email. Οι νικητές θα βραβευθούν σε επίσημη εκδήλωση της Μητροπόλεως. Τα έργα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό του χώρου της εκδήλωσης βράβευσης.
arrow mou2 Τα έργα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, παραμένουν στο Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. και δεν επιστρέφονται στους διαγωνιζόμενους. Το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. αποκτά το δικαίωμα χρήσης τους για τη διακόσμηση και την προβολή του έργου του μέσω εκδόσεων και λοιπών δημοσιεύσεων. Ειδικότερα, φωτογραφίες των έργων μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση των φωτογραφιών θα γίνει για μη εμπορικό σκοπό με μόνο στόχο τη διάδοση και προώθηση των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ.
arrow mou2 Το Γραφείο Νεότητας Ι.Μ.Μ.Λ. διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης του διαγωνισμού, τροποποίησης των όρων του, μεταβολής της καταληκτικής προθεσμίας συμμετοχής, ενημερώνοντας σχετικά τους ενδιαφερόμενους μέσα από τη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (imml.gr).

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Γραφείου Νεότητας. Η επιλογή των έργων βράβευσης από τους κριτές, θα πραγματοποιηθεί χωρίς να γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζόμενων, ώστε να είναι αδιάβλητη.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα βραβεία θα αποδοθούν στο Κατηχητικό και όχι προσωπικά σε κάθε συμμετέχοντα, ως εξής:

Δημοτικό

Γυμνάσιο – Λύκειο

arrow mou2 1ο βραβείο: Τραπέζι Ping Pong

arrow mou2 2ο βραβείο: Air Hokey

arrow mou2 3ο βραβείο: Μπασκέτα με ταμπλό ρυθμιζόμενη

arrow mou 1ο βραβείο: Τραπέζι Ping Pong

arrow mou 2ο βραβείο: Air Hokey

arrow mou 3ο βραβείο: Μπασκέτα με ταμπλό ρυθμιζόμενη

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.imml.gr, να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να επικοινωνούν με τον π. Αλέξανδρο Λισάη στο τηλ. 6949136655.

 


pdf Όροι συμμετοχής   word Αίτηση συμμετοχής


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το Γραφείο Νεότητας διοργανώνεο το Β΄ Τουρνουά Ποδοσφαίρου της Μητρόπολής μας.

Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, 4-7 μ.μ. στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ακαδημίας Fair play στην Παλλήνη, μεταξύ των αγοριών Γυμνασίου και Λυκείου των Κατηχητικών μας.

Σημειώστε ότι δεν απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός παικτών από κάθε κατηχητικό, αφού θα δημιουργηθούν και μικτές ομάδες.

Θα υπάρχει λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών εφ' όσον το επιθυμείτε και το δηλώσετε.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 14.11.23 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στον π. Αλέξανδρο 694913665.


Όροι Συμμετοχής:

  1. Στο Τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν μαθητές (αγόρια) των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ηλικίας Γυμνασίου/Λυκείου.
  2. Δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι και τη Τρίτη 14/11, ώρα 1 μ.μ. στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 6949136655 (π. Αλέξανδρος). Σε περίπτωση ακύρωσης ή αδυναμίας συμμετοχής η ενημέρωση να γίνει άμεσα.
  3. Δεν απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός παικτών από κάθε κατηχητικό. Σε περίπτωση που ένα κατηχητικό δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτόνομη ομάδα θα υπάρξει δυνατότητα δημιουργίας μικτών ομάδων από δύο ή περισσότερα κατηχητικά.
  4. Θα υπάρχει λεωφορείο για την μεταφορά των μαθητών. Είναι όμως απαραίτητο να δηλώσετε αν επιθυμείτε λεωφορείο ή θα αναλάβετε τη μεταφορά των μαθητών σας με δική σας ευθύνη.
  5. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για τους αγώνες (αθλητικά).
  6. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον π. Αλέξανδρο, κιν.6949136655.

 

tournoua podosfairou 18 11 2023

 


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6.10.2023
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ &
ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

Χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στα Σπάτα τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο ο Αγιασμός του Φροντιστηρίου κατηχητών/τριών και στελεχών Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Στην πρώτη αυτή φετινή ευκαιρία συνάντησης των κατηχητών/τριών και των ιερέων Νεότητας προβλήθηκαν βίντεο από τις κατασκηνώσεις του καλοκαιριού που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους, ενώ παρουσιάστηκε από τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας π. Γεννάδιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Νεότητας για το έτος 2023-24.  

Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της Μητροπόλεώς μας (1974-2024), το Γραφείο Νεότητας  προγραμματίζει μία σειρά εκδηλώσεων και διαγωνισμών με αποκορύφωμα τη μεγάλη γιορτή των κατηχητικών που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

  1. Διαγωνισμός «Υιοθετώ ένα μνημείο» : «Υιοθετήστε» ένα βυζαντινό (ή μεταβυζαντινό) μνημείο της περιοχής σας και ως κατηχητικό παρουσιάστε το με βίντεο/φωτογραφία/ζωγραφιά/στίχο/τραγούδι
  2. Διαγωνισμός φωτογραφίας «Η ζωή της ενορίας μας»: Ο διαγωνισμός έχει 2 σκέλη: (α) Ανάδειξη της ζωής της ενορίας σας με τη βοήθεια φωτογραφικών αποτυπώσεων (πρόσωπα/τοπίο/λατρευτική ζωή) και (β) Αναζήτηση και αποστολή παλαιών φωτογραφιών από τη ζωή της ενορίας σας.
  3. Μεγάλη Γιορτή κατηχητικών για τα 50 χρόνια της ΙΜΜΛ: Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα κατηχητικά με χορευτικό/ τραγούδι/ θεατρικό κλπ.
Παράλληλα θα διοργανωθούν, όπως κάθε χρόνο, εκδρομές για τις βαθμίδες Δημοτικού και Γυμνασίου, ενώ για το Λύκειο θα πραγματοποιηθεί το 12ο Νεανικό Συνέδριο με τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσυνη: και meta τι;».

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο site της Μητρόπολης και μέσω της επικοινωνίας μας (με email κλπ.).

Επίσης το φροντιστήριο των κατηχητών αναβαθμίζεται για να καλύψει τις ανάγκες του κατηχητικού έργου. Ο π. Αλέξανδρος Λισάη, μέλος της Επιτροπής Νεότητας, παρουσίασε το νέο Επιμορφωτικό Σεμινάριο κατηχητών που θα περιλαμβάνει συναντήσεις κάθε 15 μέρες. Σε κάθε συνάντηση θ’ αναπτύσσεται ένα θέμα από τη θεολογική, αλλά και την παιδαγωγική του σκοπιά. Επιπλέον θα υπάρχει ενότητα χειροτεχνίας/παιχνιδιού/μουσικής. Ειδικοί προσκεκλημενοι θα παρουσιάζουν κάθε ενότητα.

Τη χθεσινή βραδιά έκλεισε ο εμπνευσμένος λόγος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, ο οποίος τόνισε πως το έργο του κατηχητή είναι πολύ σημαντικό. Ο λόγος του Ευαγγελίου είναι ο πλούτος που μας χαρίζει η Εκκλησία και αυτός που καλούμαστε να προσφέρουμε στα παιδιά, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και λαμβάνοντας αφορμή από την ευχή της θείας Λειτουργίας «Ἔλλαμψον ἐν ταῖς καρδίας ἡμῶν» που απευθύνει ο ιερέας πριν από τα ιερά Ἀναγνώσματα πρόσθεσε: «…για να αποκτήσουμε αυτόν τον πλούτο πρέπει να έχουμε τον φόβο των εντολών, για να μπορέσουμε με τη χαρά της πίστεως, με ανοιγμένη τη διάνοια, με καθαρή την καρδιά να έρθουμε στην επίγνωση της αληθείας, δηλαδή στη γνώση της αλήθειας του Θεού κι αυτή με ουράνιο τρόπο να τη μεταδώσουμε στα παιδιά». 

 Καλή κι Ευλογημένη νέα κατηχητική χρονιά!

 



Εκ του Γραφείου Νεότητας
της Ι. Μητροπόλεως


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ 2023-2024

Fylladio sem 2023
 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023-2024

Fylladio okt 2023

 

EΚΔΡΟΜΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ
Ι. ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
6 & 13.5.2023

kat ekd gym lyk ago 6 5 2023

kat ekd gym lyk kor 13 5 2023
 

I. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


arrow for Κατασκήνωση στον Αυλώνα (για μαθητές/-τριες Δημοτικού)

arrow forΚατασκήνωση στο Πυργάκι Αιγίου (για μαθητές/-τριες Γυμνασίου- Λυκείου)

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ!!!


camp2023 1


camp2023 2

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ!!!


Γραφεία Εγγραφών: 
arrow pai Τετάρτη 7 Ιουνίου 6:30 μ.μ. στα Σπάτα (Πν. Κέντρο Αγ. Νικολάου - Φειδίου 12)     map location md   
arrow for Κυριακή 11 Ιουνίου 6:30 μ.μ. στην Ανάβυσσο  (Ι. Ναός Αγ. Θεοδώρων - Λεωφ. Καραμανλή)     map location md   
arrow pai Τετάρτη 14 Ιουνίου 6:30 μ.μ. στον Γέρακα (Ι. Ναός Αγ. Θεοδώρων - Μεσολογγίου 55 και Αγ. Θεοδώρων 1)     map location md   
arrow for Κυριακή 18 Ιουνίου 11:00 π.μ. (ΝΕΑ ΩΡΑ λόγω «2ης Πορείας της Γαλιλαίας»!!) στο Κορωπί (Πνευμ. Κέντρο «Γέφυρα» Ι. Ναού Αγ. Παρασκευής - Αττικής 16) map location md


arrow pai
Είναι υποχρεωτική η παρουσία παιδιού και κηδεμόνα σ' ένα από τα Γραφεία Εγγραφών.   
arrow pai Συμπληρώστε την Αίτηση Εγγραφής και το Ιατρικό Δελτίο Κατασκηνωτή και το καταθέτετε στους Υπεύθυνους στα Γραφεία Εγγραφής.      
                       

pdf Iατρικό Δελτίο Κατασκηνωτή

pdf Αίτηση Εγγραφής και Όροι συμμετοχής

     


 

grafeia eggrafwn

 ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ!!!


ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΡΑΣ
25.2.2023

IMML giorth xaras 25 2 2023


 
   
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
για αγόρια Γυμνασίου - Λυκείου
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

tournoua podosfairou 19 11 2022

 

Διαβάστε τις πληροφορίες pdf 

 


100 ΧΡΟΝΙΑ logo 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταξίδι στην ιστορία της Μικρασίας
από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρευρεωτικής

  Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου με επιτυχία η εκδήλωση μνήμης και τιμής των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

   Η εκδήλωση, που είχε τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ, Ανατολικά της καρδιάς», έλαβε χώρα  στο προαύλιο του Ι. Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Διασταυρώσεως Ραφήνας, το οποίο πλημμύρισε από κόσμο, πού προσήλθε από νωρίς για να περιηγηθεί στο ειδικά διαμορφωμένο Εκθεσιακό πάρκο «Μικρασιατικής Μνήμης» με τα περίπτερα των Μικρασιατικών Προσφυγικών Συλλόγων, τον διαδραστικό χάρτη και την έκθεση βιβλίων για τη Μικρασία αλλά και για να προσκυνήσει το Ευαγγέλιο του Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης, ιερά λείψανα Μικρασιατών Αγίων και άλλα ιερά κειμήλια από την μαρτυρική γη της Μικρασίας.

   Περισσότεροι από 250 μαθητές, από τα κατηχητικά σχολεία της Μητρόπολης και περίπου 100 εθελοντές και συντελεστές, συνεργάστηκαν δημιουργικά, με κόπο και μεράκι, για πολλούς μήνες, προκειμένου να ετοιμαστεί η μεγάλη αυτή εκδήλωση.

  Για την πραγματοποίησή της σημαντική ήταν η συμβολή του Δήμου Ραφήνας, των μεγάλων χορηγών Viewmaster και ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, καθώς και πολλών άλλων επώνυμων και ανώνυμων δωρητών.

   Ήταν ένα μυσταγωγικό ταξίδι στην ιστορία που ξεκίνησε από την εποχή της αρχαιότητας όταν έφτασαν οι πρώτοι Έλληνες ως άποικοι στη Μικρασία, πέρασε από την εποχή που ο χριστιανισμός σφράγισε τη μικρασιατική γη και κατέληξε στον τραγικό ξεριζωμό των Ελλήνων Μικρασιατών, που όμως έδωσε στην Ελλάδα πνοή αναδημιουργίας από ανθρώπους με βαθιά πίστη και ευλάβεια.  

   Όλα αυτά ζωντάνεψαν μέσα από ένα εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο, παραδοσιακούς μικρασιατικούς χορούς, βίντεο από την ιστορία της Μικρασίας αλλά και υπέροχα τραγούδια από την πολυμελή μαθητική χορωδία των κατηχητικών και τον κ. Χρίστο Τσιαμούλη που είχε την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαοδικείας κ.κ. Θεοδώρητος, Λήμνου κ.κ. Ιερόθεος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.  

  Ήταν ένα ταξίδι στην ελληνική ιστορία που μας έφερε πιο κοντά στο ορθόδοξο παραδοσιακό ήθος του μικρασιατικού ελληνισμού. Πιο κοντά στις ρίζες μας, στα ιερά και τα όσια της φυλής μας.

  

 


I. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


arrow for ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (για μαθητές/-τριες Δημοτικού)
arrow forΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΑ/ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ (για μαθητές/-τριες Γυμνασίου- Λυκείου)

imml camps 2022 fylladio mprosta


imml camps 2022 fylladio pisw


arrow for  Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα προεγγραφής, πατώντας εδώ κι ελάτε να εγγραφείτε σε μία από τις προκατασκηνωτικές συναντήσεις εγγραφών:

arrow pai Δευτέρα 30 Μαΐου 6-8 μ.μ. στα Σπάτα (Πν. Κέντρο Αγ. Νικολάου - Φειδίου 12)     map location md   
arrow for Πέμπτη 9 Ιουνίου 6-8 μ.μ. στο Γέρακα  (Ι. Ναός Αγ. Θεοδώρων - Μεσολογγίου 55)     map location md   
arrow pai Κυριακή 19 Ιουνίου 6-8 μ.μ. στο Κορωπί (Αθλ. Κέντρο San Siro - Σφηττού 100)     map location md   


arrow for Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αίτηση εγγραφής και ιατρική βεβαίωση για τις κατασκηνώσεις, για να τις έχετε μαζί σας κατά τις εγγραφές. 

arrow pai Αίτηση & Ιατρική βεβαίωση για παιδιά Δημοτικού (11-16/7 & 18-23/7)    pdf   
arrow for Αίτηση & Ιατρική βεβαίωση για παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου (1-4/7 & 4-8/7)     pdf   
                                   

     


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΛΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής με τίτλο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ, Ανατολικά της καρδιάς» την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 6:00 μ.μ στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αναλήψεως του Κυρίου Διασταύρωσης Ραφήνας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια των κατηχητικών σχολείων της Μητροπόλεώς μας και έχει σκοπό να παρουσιάσει την πορεία του Μικρασιατικού πολιτισμού από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τα γεγονότα της καταστροφής του 1922.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Θεατρικό έργο
  • Παραδοσιακούς χορούς
  • Τραγούδια & Βυζαντινούς Ύμνους
  • Έκθεση βιβλίου
  • Εκθεσιακό πάρκο Μικρασιατικής Μνήμης
Την μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Χρίστος Τσιαμούλης.

Στην Εκδήλωση συμμετέχουν και Μικρασιατικοί Σύλλογοι της τοπικής κοινωνίας.

Πληροφορίες & επικοινωνία:

www.imml.gr

Τηλ: 210 6632276

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
 

100 xroniaMIKRASIA prosk 22 5 2022 
 

100 xroniaMIKRASIA prosk 22 5 2022 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ

MIKRASIA 100xronia prosbashs

Πατἠστε εδὠ για να κατεβάσετε τον χάρτη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ –
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ

Την παράταση υποβολής συμμετοχών για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μικρασία: γνωρίζω, σκέφτομαι, τιμώ 3.000 χρόνια πολιτισμού»  μέχρι και τις 15 Μαΐου ανακοινώνει το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής .


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την  Μικρασιατική καταστροφή, τo Γραφείο Νεότητος, διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό γραπτού λόγου, εικαστικής και ψηφιακής δημιουργίας κατά το τρέχον σχολικό έτος με θέμα:

«Μικρασία: γνωρίζω, σκέφτομαι, τιμώ 3.000 χρόνια πολιτισμού»

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Κεντρικό θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελεί ο Μικρασιατικός Ελληνικός πολιτισμός όπως αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μικρασίας (Ιωνία, Αιολίδα, Βιθυνία, Πόντος, Καππαδοκία).

Οι μαθητές/τριες μέσα από τις δημιουργίες τους μπορούν να παρουσιάσουν και αναδείξουν μία ή και συνδυαστικά κάποια από τις παρακάτω θεματικές ενότητες :

  1. Σπουδαίες προσωπικότητες
  2. Ιστορικά γεγονότα
  3. Μνημεία τέχνης του Μικρασιατικού πολιτισμού
  4. Την συμβολή της Μικρασίας στην παράδοση του τόπου μας και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Ειδικότερα:

Οι μαθητές/τριες Δημοτικού καλούνται να διαγωνιστούν σε:

  • εικαστική δημιουργία (ζωγραφική, κολάζ, κατασκευή)
Οι μαθητές/τριες Γυμνασίου & Λυκείου καλούνται να διαγωνιστούν σε:

  • κείμενο (πεζό ή ποίημα, που δεν έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν),
  • ψηφιακή δημιουργία (φωτογραφία, παρουσίαση, ταινία).

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οφείλουν να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο και να το υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και τις 15 Μαΐου 2022.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για την υποβολή ερωτήσεων, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.imml.gr.

Επίσης, μπορούν να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επικοινωνούν με τον π. Αιμιλιανό Μεταξά στο τηλ. 6947745484.

 


pdf

 To Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως διοργανώνει :

Μαθητικό Διαγωνισμό
για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου 

προκειμένου να τιμήσει την Επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Κατατροφή με θέμα: 


 «ΜΙΚΡΑΣΙΑ:
Γνωρίζω, Σκέφτομαι, Τιμώ
3000 χρόνια πολιτισμού»

Οι μαθητές/τριες μέσα από τις δημιουργίες τους μπορούν να παρουσιάσουν και αναδείξουν ένα ή και συνδυαστικά κάποια από τις παρακάτω θεματικές ενότητες :

1) Σπουδαίες προσωπικότητες
2) Ιστορικά γεγονότα
3) Μνημεία τέχνης του Μικρασιατικού πολιτισμού
4) Την συμβολή της Μικρασίας στην παράδοση του τόπου μας και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Ειδικότερα:

Οι μαθητές/τριες Δημοτικού καλούνται να διαγωνιστούν σε:

arrow  εικαστική δημιουργία (ζωγραφική, κολάζ, κατασκευή)

Οι μαθητές/τριες Γυμνασίου & Λυκείου καλούνται να διαγωνιστούν σε:

arrow κείμενο (πεζό ή ποίημα, που δεν έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν),
arrow  ψηφιακή δημιουργία (φωτογραφία, παρουσίαση, ταινία).

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μόνο μία (1) συμμετοχή. 

Τα έργα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και 14 Απριλίου. 

O Διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι 15 Μαΐου 2022 (Δείτε το Δελτίο Τύπου).

Θα απονεμηθούν βραβεία για κάθε κατηγορία.

 

diag.mikrasia 1922 2022 afisa

 
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Κεντρικό θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελεί ο Μικρασιατικός Ελληνικός πολιτισμός όπως αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μικρασίας (Ιωνία, Αιολίδα, Βιθυνία, Πόντος, Καππαδοκία).

Οι μαθητές/τριες μέσα από τις δημιουργίες τους μπορούν να παρουσιάσουν και αναδείξουν μία ή και συνδυαστικά κάποια από τις παρακάτω θεματικές ενότητες :

  1. Σπουδαίες προσωπικότητες
  2. Ιστορικά γεγονότα
  3. Μνημεία τέχνης του Μικρασιατικού πολιτισμού
  4. Την συμβολή της Μικρασίας στην παράδοση του τόπου μας και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Ειδικότερα:

Οι μαθητές/τριες Δημοτικού καλούνται να διαγωνιστούν σε:

  • εικαστική δημιουργία (ζωγραφική, κολάζ, κατασκευή)
Οι μαθητές/τριες Γυμνασίου & Λυκείου καλούνται να διαγωνιστούν σε:

  • κείμενο (πεζό ή ποίημα, που δεν έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν),
  • ψηφιακή δημιουργία (φωτογραφία, παρουσίαση, ταινία).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ


Φιλοδοξία του διαγωνισμού αυτού είναι οι ίδιοι οι μαθητές/τριες:

  • Να μελετήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Μικρασίας, ανατρέχοντας σε ιστορικές πηγές και βιβλιογραφία.
  • Να ανακαλύψουν τις ρίζες της Μικρασίας στα βάθη των αιώνων και να στοχαστούν πάνω σε έννοιες όπως η συναδέλφωση των λαών και η ειρηνική συνύπαρξή τους, καθώς και τα δεινά που μπορούν να επιφέρουν οι ο ξεριζωμός και η προσφυγιά.
  • Να αναζητήσουν κάποια προσωπικότητα ή γεγονός που θα τους εμπνεύσει.
  • Να εκφραστούν ελεύθερα μέσω της δημιουργίας ενός πρωτότυπου έργου και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
  • Να συνεργαστούν (όσοι συμμετέχουν με ομάδα) μεταξύ τους με σκοπό να επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


  1. Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οφείλουν να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο και να το υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και τις 14 Απριλίου 2022. Οι συμμετοχές που θα ληφθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν θα γίνουν δεκτές.
  2. Η συμμετοχή τους μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική (μέχρι και τρεις [3] μαθητές/τριες) και οι μαθητικές δημιουργίες θα παραχθούν εκτός των ωρών διδασκαλίας. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετέχει μόνο με ένα (1) έργο.
  3. Μία (1) και μόνο μαθητική δημιουργία υποβάλλεται ανά συμμετοχή (ατομική ή ομαδική). Κάθε συμμετοχή μπορεί (προαιρετικά) να τελεί υπό την επίβλεψη ενός/μίας εκπαιδευτικού της οικείας σχολικής μονάδας.
  4. Κάθε ομάδα που συμμετέχει δεν μπορεί :
    • Να εκπροσωπείται από περισσότερους/ες από έναν/μία εκπαιδευτικό.
    • Να έχει περισσότερους/ες από τρεις μαθητές/τριες.
  5. Στο email με το οποίο θα σταλεί το έργο (και όχι πάνω στο ίδιο το έργο) θα πρέπει να αναγράφονται για κάθε συμμετέχοντα τα εξής στοιχεία: Στο Θέμα του email «Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΙΜΜΛ 2022» και στο σώμα του κειμένου τα στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, Τάξη, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, E-mail.
  6. Οι μαθητικές δημιουργίες υποβάλλονται προς κρίση μόνο στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και δεν εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών/τριών.
  7. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν μέσα από τη ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως (www.imml.gr) και θα τους σταλεί προσωπική ενημέρωση μέσω email. Οι νικητές θα βραβευθούν σε επίσημη εκδήλωση της Μητροπόλεως.
  8. Το Γραφείο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης του διαγωνισμού, τροποποίησης των όρων του, μεταβολής της καταληκτικής προθεσμίας συμμετοχής, ενημερώνοντας σχετικά τους ενδιαφερόμενους μέσα από τη ιστοσελίδα της ι. Μητροπόλεως (www.imml.gr ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Για την υποβολή ερωτήσεων, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.imml.gr.

Επίσης, μπορούν να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επικοινωνούν με τον π. Αιμιλιανό Μεταξά στο τηλ. 6947745484.

 


pdf

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου 

  Ο μαθητικός διαγωνισμός με θέμα :  «Eίπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος» έφτασε στο τέλος του. Ακολουθεί ο πίνακας με τους νικητές: 

  Κατηγορία     Θέση     Νικητής     Τάξη  

Α1
1  Νικόλαος Μπαγιαρτάκης  Ε' Δημοτικού
2  Μαριαλένα Παρίχη  ΣΤ' Δημοτικού
3  Λαζαράκης Δημήτριος  Ε' Δημοτικού


Α2
1  Ευάγγελος Πετρόπουλος  Γ' Γυμνασίου
2  Δημήτριος Λαγκαδιανός  Β' Γυμνασίου
3  Νικόλαος Κωστόγιαννης  Γ' Γυμνασίου


Β1
1  Μάρκος-Γρηγόριος Αλιμπέρτης  Ε' Δημοτικού
2 Αριστείδης Θεοχαρόπουλος  Δ' Δημοτικού 
3  Μαρία Αναγνωστόπουλου  Β' Δημοτικού


Β2
1  Γκίκας Ανάργυρος  Γ' Γυμνασίου
2  Παπαδοπούλου Μαρία- Σταματίνα  Β' Λυκείου
3  Κοροβέζη Χριστίνα  Α' Λυκείου


Γ2
1  Αναστασία Κουρκουντή  Β' Λυκείου
2  Αναστασία Μπάμπη  Β' Γυμνασίου
3  Κατηχητικό Γυμνασίου
Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου Ραφήνας
 Τάξεις
Γυμνασίου



     Η απονομή των βραβείων έγινε στις 5/6/2021 στη Μητρόπολη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


     Η συμμετοχή των μαθητών ήταν μεγάλη. Ακολουθεί βίντεο με τις συμμετοχές.


xr2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

 
logo Neothta  ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ 
GAL LOGO 

ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»


1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O 1ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής που διοργάνωσαν τα Κατηχητικά της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (Ι.Μ.Μ.Λ.) σε συνεργασία με τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και θέμα: «Χριστούγεννα και φροντίδα» έλαβε τέλος.
Η βράβευση των επιτυχόντων θα γίνει αύριο Κυριακή 8.12.2019 στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» (Αγ. Δημητρίου 23, Σπάτα) στις 4:00 μ.μ.

Σας περιμένουμε όλους!

 


xr2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

 
logo Neothta  ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ 
GAL LOGO 

ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ
ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»


1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11! 

Τα Κατηχητικά της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (Ι.Μ.Μ.Λ.) σε συνεργασία με τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» διοργανώνουν διαγωνισμό ζωγραφικής με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην εθελοντική διακονία, στις αρχές της Ανακουφιστικής Φροντίδας και την προαγωγή των εικαστικών τους δεξιοτήτων.

Όροι του Διαγωνισμού:

arrow anaΤο θέμα του Διαγωνισμού είναι: «Χριστούγεννα και φροντίδα».

arrow anaΓίνονται δεκτές μόνο ατομικές συμμετοχές από παιδιά γεννημένα από το 2002 μέχρι το 2011.

arrow ana Κάθε παιδί παίρνει μέρος με ένα μόνο έργο.

     arrow anaΤα έργα πρέπει να είναι δημιουργίες των παιδιών χωρίς παρέμβαση τρίτων.

arrow anaΤα έργα θα πρέπει να γίνουν σε χαρτί ακουαρέλας διαστάσεων έως Α3. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι τεχνικές (νερομπογιές, ξυλομπογιές, τέμπερες, κηρομπογιές, κολάζ, μεικτές τεχνικές κ.α.). Δεν θα γίνουν δεκτά έργα φτιαγμένα σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

arrow ana Για την υποβολή των έργων: Κάθε συμμετοχή θα παραδίδεται σε κλειστό φάκελο ο οποίος απ' έξω θα έχει την ένδειξη: «ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ» και θα περιλαμβάνει το έργο και την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον Γονέα/Κηδεμόνα. Οι φάκελοι θα παραδίδονται στη Γραμματεία της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» (Αγ. Δημητρίου 23, Σπάτα) καθημερινά 8.00-20.00  ή μετά από συνεννόηση στον Κατηχητή/-τρια της Ενορίας, έως τις 20 Νοεμβρίου 2019.

arrow ana Τα έργα θα αξιοποιηθούν για τον στολισμό των χώρων διεξαγωγής της Χριστουγεννιάτικης Δωροαγοράς της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 (Αγ. Δημητρίου 23, Σπάτα). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

arrow anaΤα έργα θα εξεταστούν από επιτροπή εκπροσώπων της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και του Γραφείου Νεότητας Ι.Μ.Μ.Λ. Θα βραβευθούν τα τρία καλύτερα για κάθε βαθμίδα, δηλαδή για παιδιά Δημοτικού (2008-2011), Γυμνασίου (2005-2007) και Λυκείου (2002-2004).

arrow anaΗ ανακοίνωση και η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8/12/2019 στο χώρο της Χριστουγεννιάτικης Δωροαγοράς της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ώρα 16:00.

arrow anaΤα βραβεία θα είναι:

      arrow for Δημοτικό:
   arrow pai1ο βραβείο: Οικογενειακό εισιτήριο για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, επιτραπέζιο παιχνίδι και βιβλίο.
   arrow pai2ο βραβείο: Οικογενειακό εισιτήριο για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και επιτραπέζιο παιχνίδι.
   arrow pai3ο βραβείο: Οικογενειακό εισιτήριο για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

      arrow for Γυμνάσιο:
   arrow pai1ο βραβείο: Οικογενειακό εισιτήριο για το Πλανητάριο, επιτραπέζιο παιχνίδι και βιβλίο.
   arrow pai2ο βραβείο: Οικογενειακό εισιτήριο για το Πλανητάριο και επιτραπέζιο παιχνίδι.
   arrow pai3ο βραβείο: Οικογενιακό εισιτήριο για το Πλανητάριο.

      arrow for Λύκειο:
   arrow pai1ο βραβείο: Εισιτήριο για το Allou Fan Park, επιτραπέζιο παιχνίδι και βιβλίο.
   arrow pai2ο βραβείο: Eισιτήριο για το Allou Fun Park και επιτραπέζιο παιχνίδι.
   arrow pai3ο βραβείο: Eισιτήριο για το Allou Fun Park.

 arrow ana Τα βραβεία είναι ονομαστικά για τις οικογένειες των επιλεγέντων μαθητών.

arrow ana Τα αποτελέσματα (δηλαδή οι φωτογραφίες των τριών καλύτερων έργων) θα αναρτηθούν μέσα στην εβδομάδα 09-13/12/2019 και στο www.imml.gr.

arrow ana Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής κατά τη διάρκεια της απονομής ή εάν δεν παρευρίσκονται θα μπορούν να την παραλάβουν σε συνεννόηση με το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ.

arrow ana Τα έργα που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, μετά το πέρας της Δωροαγοράς, παραμένουν στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» και δεν επιστρέφονται στους διαγωνιζόμενους. Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»  και το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. αποκτούν το δικαίωμα χρήσης τους για  τη διακόσμηση και την προβολή του έργου τους μέσω εκδόσεων και λοιπών δημοσιεύσεων. Ειδικότερα, φωτογραφίες των έργων μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Σε κάθε περίπτωση, η χρήση των φωτογραφιών θα γίνει για μη εμπορικό σκοπό με μόνο στόχο τη διάδοση και προώθηση της αφιλοκερδούς δραστηριότητας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» και των αρχών της Ανακουφιστικής Φροντίδας και του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ.

Εκδήλωση απονομής:

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και της εκδήλωσης απονομής των βραβείων θα ληφθούν φωτογραφίες των βραβευθέντων, των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό και των κηδεμόνων τους από φωτογράφο επιλογής της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ». Οι φωτογραφίες αυτές θα ανήκουν και θα παραμείνουν στη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ». Θα χρησιμοποιηθούν από την ίδια και από το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ.Μ.Λ. για τη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού στους ιστότοπους www.galilee.gr και www.imml.gr καθώς και σε ενημερωτικά φυλλάδια που θα διανεμηθούν εντύπως και θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

Η φωτογραφία θα χρησιμοποιηθεί χωρίς αναφορά του ονόματος του προσώπου που απεικονίζει, εκτός εάν υπάρξει διαφορετική γραπτή συμφωνία.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να απευθύνεστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



pdf Όροι συμμετοχής     pdfΑίτηση συμμετοχής


I. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

Για μια ακόμα χρονιά η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής διοργανώνει:

arrow mou2 "Στιγμές Κατασκηνωτικής Ζωής", για παιδιά που τελείωσαν την Γ', Δ', Ε' και Στ' Δημοτικού, καθημερινά 9.00 π.μ. - 4.00 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο San Siro Κορωπίου.

arrow mou2 "Κατασκήνωση", για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, στις Κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Ένωσης στο Πυργάκι Αιγίου.

Και τα δύο αυτά προγράμματα έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να γνωρίσουν την εκκλησιαστική ζωή και την παράδοση του τόπου μας μέσα από ένα ευχάριστο καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

    bullet blue 203c61Πρωινή και βραδινή προσευχή
    bullet blue 203c61Διδακτικές ιστορίες από την Αγία Γραφή
    bullet blue 203c61Εκμάθηση ύμνων και τραγουδιών
    bullet blue 203c61Εκπαιδευτικές ενότητες
    bullet blue 203c61Ομαδικά παιχνίδια
    bullet blue 203c61Αθλητικές δραστηριότητες
    bullet blue 203c61Χαρούμενη κατασκηνωτική ατμόσφαιρα!
 
kat camps2019 afissa2

Για την εγγραφή σας θα χρειαστείτε Αίτηση και Ιατρική Βεβαίωση (βλ. παρακάτω*).


Σημ. Η κατάθεση των αιτήσεων και των ιατρικών βεβαιώσεων γίνεται αποκλειστικά στις εγγραφές!
         Η παρουσία των κατασκηνωτών/τριών είναι απαραίτητη κατά την εγγραφή τους! 

dim test
Αίτηση εγγραφής   Ιατρική βεβαίωση
sign up2                 Tests icon3
  
gym test
Αίτηση εγγραφής   Ιατρική βεβαίωση
sign up2                Tests icon3
     

* Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να κατεβάσετε το αντίστοιχο έγγραφο.


I. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

KATAΣΚΗΝΩΤΙΚΑ 4ΗΜΕΡΑ (για μαθητές/-τριες Γυμνασίου-Λυκείου)

kat camp2018 fyl1


kat camp2018 fyl2

Kατεβάστε την αίτησηpdf. Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά στις εγγραφές. 


I. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ (για μαθητές/-τριες Δημοτικού)

kat sc2018 fyl1


kat sc2018 fyl2



Kατεβάστε την αίτηση pdf. Η κατάθεση των αιτήσεων γινεται αποκλειστικά στις εγγραφές. 

Γραφείο Νεότητας

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ & ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024


ekd kat 2024 01

ekd kat 2024 02