en ru

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2013


Η Σύναξη στο Ιερό Μετόχι της Ι. Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους, στον Κουβαρά έχει πνευματική θεματολογία εκ της Βίβλου του Αββά Βαρσανουφίου και Αγ. Ιωάννου Κολοβού. Το θέμα της κάθε συνάξεως θα ανακοινώνεται έγκαιρα στο διαδίκτυο. Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-35 ετών.


Η Σύναξη των Φοιτητών πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα και απευθύνεται σε νέους (φοιτητές και μη) ηλικίας 18 – 25 ετών. Στη Σύναξη αυτή θα τίθενται ερωτήσεις στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, θα ακολουθεί ομιλία και στη συνέχεια συζήτηση.

Οι πιο πάνω Συνάξεις, αρχίζουν με την ακολουθία του Αποδείπνου στις 8:30μ.μ.

Η Σύναξη στο Αρχονταρίκι δεν έχει χαρακτήρα ομιλίας. Το Αρχονταρίκι είναι ένας χώρος επικοινωνίας και αναψυχής των μελών της Ορθόδοξης Μαθητείας και όσων νέων (ηλικίας 18-35) το επιθυμούν. Επίσης θα δίνεται η ευκαιρία επικοινωνίας με τον Σεβασμιώτατο για όποιον θα ήθελε να του μιλήσει πιο προσωπικά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά μὲ τις συναντήσεις στο Αρχονταρίκι θα ανακοινώνονται έγκαιρα στο διαδίκτυο.


Οι ημερομηνίες για το καλοκαίρι 2013 έχουν ως εξής:

 Σύναξη Φοιτητών
(Πν. Κέντρο Αγ. Νικολάου Σπάτων)
   Αρχονταρίκι Βίβλος Αββά Βαρσανουφίου
(Ι. Μετ. Κουβαρά)
- Κυ 9/6 Τε 19/6 
- Κυ 7/7 Τε 17/7
- Κυ 21/7 Τε 31/7


Παρακαλούμε, δεδομένου ότι υπάρχει ενδεχόμενο ξαφνικής τροποποιήσεως του προγράμματος, να κάνετε μία επιβεβαίωση μέσω της ιστοσελίδας της Ι. Μητροπόλεως πριν από τις συνάξεις.


Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Προαστιακού, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ. 



 Συνάξεις Νέων 

H σύναξη της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2013 θα γίνει στις 8:30 μ.μ., στο Ι. Μετόχι της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγ. Όρους, στον Κουβαρά Αττικής (βλ.χάρτη) με θεματολογία πνευματική εκ της Βίβλου του Αββά Βαρσανουφίου και Αγ. Ιωάννου Κολοβού.
Η σύναξη απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-35 ετών.

 Συνάξεις Νέων 

H σύναξη της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2013 θα γίνει στις 8:30 μ.μ., στο Ι. Μετόχι της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγ. Όρους, στον Κουβαρά Αττικής (βλ.χάρτη) με θεματολογία πνευματική εκ της Βίβλου του Αββά Βαρσανουφίου και Αγ. Ιωάννου Κολοβού.
Η σύναξη απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-35 ετών.

Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Προαστιακού, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ. 



Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 19 Μαΐου 2013 

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Μετρό, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ. 



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΩΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ"
15.5.2013

   Την Τετάρτη 15 Μαḯου 2013, αντί της προγραμματισμένης Σύναξης Φοιτητών, θα γίνει Γενική Σύναξη των Νέων της «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ».
   Η Σύναξη θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Σπάτων (γνωστή αίθουσα Συνάξεων) στις 8:30 μ.μ. και θα έχει θέμα:

 
«Πάσχα: άλλης βιοτής, της αιωνίου απαρχή»



 Συνάξεις Νέων 

H σύναξη της Τετάρτης 29 Μαΐου 2013 θα γίνει στις 8:30 μ.μ., στο Ι. Μετόχι της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγ. Όρους, στον Κουβαρά Αττικής (βλ.χάρτη) με θεματολογία πνευματική εκ της Βίβλου του Αββά Βαρσανουφίου και Αγ. Ιωάννου Κολοβού.


Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 10  Μαρτίου 2013 

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, η αίθουσα του Ιερού Προσκυνήματος του Χριστού στα Σπάτα, θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ. 


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΩΝ
"ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ"
6.3.2013

   Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικολάου Σπάτων, στις 8:30 μ.μ. θα λάβει χώρα Γενική Σύναξη Νέων, κατά την οποία θα μιλήσει ο Υπεύθυνος Νεότητος της Ι.Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Βαρνάβας Γιάγκου με θέμα:


"Μετάνοια και Ελπίδα"

   Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους άνω των 18 ετών.