en ru
Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Προαστιακού, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ. 



Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Προαστιακού, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ. 



ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΩΝ
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η επόμενη σύναξη θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, στις 8:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Σπάτων.

Η σύναξη θα έχει τον χαρακτήρα αναλυτικών απαντήσεων  σε υποβληθέντα ερωτήματα. Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση.

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να την παρακολουθήσουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.



Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Προαστιακού, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 6 μ.μ. 



Χριστουγεννιάτικο Αρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αρχονταρίκι στην αίθουσα του Ιερού Προσκυνήματος του Χριστού στα Σπάτα (βλ. χάρτη), στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 6 μ.μ. Εορταστικό κέρασμα και μπουφές στις 8 μ.μ.



Ἱερά Μητρόπολη Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς
Κοινότητα Νέων «Ὀρθόδοξη Μαθητεία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νεανικῆς Σύναξης
στόν Ἅγιο Ραφαήλ Κορωπίου

Ἀγαπητοί,

Πρῶτα ὁ Θεός, τήν Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 θά γίνει σύναξη νέων (περίπου 18-30 ἐτῶν) στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Ραφαήλ Κορωπίου (πλησίον τοῦ προαστιακοῦ). Θά ξεκινήσει στίς 8:30 μμ μέ τό Ἀπόδειπνο καί θά ἀκολουθήσει σύντομη ὁμιλία ἀπό τόν ἀρχιμ. π. Νικόδημο Ἠλιόπουλο, ἱεροκήρυκα τῆς Μητροπόλεώς μας, μέ θέμα:

«Ἡ προσδοκία τοῦ Μεσσία
στήν Παλαιά Διαθήκη
καί στόν εἰδωλολατρικό κόσμο»,

καί μετά συζήτηση. Εἶστε εὐπρόσδεκτοι!

Ὑπεύθυνοι ἱερεῖς:
π. Σπυρίδων Ροϊνᾶς
καί π. Ἀλέξανδρος Χουλιαρᾶς

Σύναξη Νέων, 
Τετάρτη 18.12.2013

Tην ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 η προγραμματισμένη σύναξη νέων δεν θα γίνει στο Μετόχι του Κουβαρά, αλλά με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου με το παλαιό ημερολόγιο, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι. Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Καρελλά (βλ. χάρτη) στις 7 μ.μ., όπου και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Μετά το πέρας του εσπερινού θα ακολουθήσει κέρασμα και Σύναξη Νέων, με θέμα τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, για τη ζωή του οποίου θα μιλήσει ο π. Χριστόδουλος Χατζηθανάσης.

Η σύναξη απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 – 35 ετών.


Ἱερά Μητρόπολη Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς
Κοινότητα Νέων «Ὀρθόδοξη Μαθητεία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νεανικῆς Σύναξης
στόν Ἅγιο Ραφαήλ Κορωπίου

Ἀγαπητοί,

Πρῶτα ὁ Θεός, τήν Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 θά γίνει σύναξη νέων (περίπου 18-30 ἐτῶν) στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Ραφαὴλ Κορωπίου (πλησίον τοῦ προαστιακοῦ). Θά ξεκινήσει στίς 8 μ.μ. μέ τήν ἀκολουθία τοῦ Ἀποδείπνου καί θά ἀκολουθήσει σύντομη ὁμιλία μέ θέμα:

«Οἱ σχέσεις μας μέ τόν πλησίον.
Πρακτικοί τρόποι γιά νά κερδίσουμε τήν ἀγάπη τῶν ἄλλων»,

καί μετά συζήτηση. Εἶστε εὐπρόσδεκτοι!

Ὑπεύθυνοι ἱερεῖς:
π. Σπυρίδων Ροϊνᾶς
καί π. Ἀλέξανδρος Χουλιαρᾶς

Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Προαστιακού, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 6 μ.μ. 



ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΩΝ, 
Πέμπτη 12.12.2013

Λόγω κάποιων δυσκολιών που προέκυψαν, η σύναξη που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 4.12.2013 δεν θα πραγματοποιηθεί.
Αντί αυτής, θα λάβει χώρα Έκτακτη Σύναξη Νέων την Πέμπτη 12.12.2013 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικολάου Σπάτων, στις 8:30 μ.μ., με ομιλητή τον ειδικό στρατηγικό αναλυτή κ. Νίκο Λυγερό και θέμα : 

«Η γεωστρατηγική ΑΟΖ της Ελλάδος» 


Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση την οποία και θα συντονίσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.
Η Σύναξη οργανώνεται από την Κοινότητα Νέων Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ» και απευθύνεται σε νέους άνω των 18 ετών.