en ru

Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Μετρό, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ




Σύναξη Νέων, 
Τετάρτη 17.9.2014


Tην Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα στις 8:30 μ.μ., με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή της Φιλοσοφίας κ. Χρήστο Γιανναρά και θέμα: 

«Η Ελλάδα σήμερα: Κρίση ή Παρακμή;» 


Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονιστή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο. 
Η σύναξη απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 – 35 ετών.


Σύναξη Νέων
9.7.2014

Λόγω καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη σύναξη της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2014, θα πραγματοποιηθεί στο Ι. Μετόχι της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγ. Όρους, στον Κουβαρά Αττικής (βλ.χάρτη) αντί της Ιεράς Σκήτης Ευγνώμονος Ληστού που είχε ανακοινωθεί. Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

Στη σύναξη θα μιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση.  

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να την παρακολουθήσουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.


Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ»,
Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Μετρό, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ. έως τις 12.
Γύρω στις 9 μ.μ. θα γίνει σύναξη για τους νέους που θα παρευρίσκονται.



Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Μετρό, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ. έως τις 12.
Γύρω στις 9 μ.μ. θα γίνει σύναξη με τον Σεβασμιώτατο για τους νέους που θα παρευρίσκονται.



Σύναξη Νέων 
4.6.2014

Η επόμενη σύναξη θα γίνει την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, στις 8:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Σπάτων.

Η σύναξη θα έχει τον χαρακτήρα αναλυτικών απαντήσεων σε υποβληθέντα ερωτήματα. Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση. Τα βασικά ερωτηματα θα επικεντρωθούν στο θέμα : "Ορθοδοξία και Οικουμενισμός". Όποιος θέλει θα μπορούσε να υποβάλει συμπληρωματικά ερωτήματα μέχρι την Τετάρτη 4/6 στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να την παρακολουθήσουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.

Aρχονταρίκι «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, η αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη), θα λειτουργήσει ως Αρχονταρίκι (ελεύθερη συνάντηση και επικοινωνία) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοινότητος Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία». Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Μετρό, θα είναι ανοιχτή για τους νέους της Κοινότητος από τις 7 μ.μ



 Συνάξεις Νέων 

Tην ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 στις 8:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί σύναξη νέων στο Ι. Μετόχι της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγ. Όρους, στον Κουβαρά Αττικής (βλ.χάρτη). Στη σύναξη θα μιλήσει ο ιερομόναχος π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με θέμα :

"Ο μυστικός γέροντας Αιμιλιανός"

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τον αγιορείτικο μοναχισμό. Η σύναξη απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-35 ετών.


Σύναξη Νέων 
30.4.2014

Η επόμενη σύναξη θα γίνει την Τετάρτη 30 Aπριλίου 2014, στις 8:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Σπάτων.

Η σύναξη θα έχει τον χαρακτήρα αναλυτικών απαντήσεων σε υποβληθέντα ερωτήματα. Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση. Ο Σεβασμιώτατος θα απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη ζωή, τον θάνατο και την ανάσταση των νεκρών μετά την Ανάσταση του Χριστού. Όποιος θέλει θα μπορούσε να υποβάλει συμπληρωματικά ερωτήματα μέχρι την Τετάρτη 30/4 στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών, μπορούν όμως να την παρακολουθήσουν και όσοι εκ των παλαιοτέρων συν τω χρόνω έχουν σχετικώς υπερβεί το όριο αυτό της ηλικίας.

Γενική Σύναξη Νέων «ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ», Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Σύναξη Νέων όλων των Περιφερειακών Συνάξεων Νέων της Ι. Μητροπόλεως (Ντράφι, Ραφήνα, Κορωπί, Λαύριο, Γέρακας, Γλυκά Νερά) στην αίθουσα δίπλα στο εξωκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ (βλ. χάρτη). Η αίθουσα, που απέχει περίπου 600 μέτρα από το σταθμό Κορωπίου του Προαστιακού, θα είναι ανοιχτή από τις 7 μ.μ. για τους νέους της Κοινότητας.

Η Σύναξη απευθύνεται σε νέους 18 μέχρι 35 ετών. Θερμή παράκληση να τηρηθεί το όριο ηλικίας.