en ru
Κοινότητα Νέων "Ορθόδοξη Μαθητεία"

Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στη Σκήτη του Ευγνώμονος Ληστού
Εκδρομή στο Σούνιο - Λαύριο 
Σύναξη στο Επισκοπείο Λαυρίου

Σάββατο 4.6.2016

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 θα τελεστεί Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην Σκήτη του Ευγνώμονος Ληστού Κερατέας (βλ. χάρτη) από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου και γεύμα σε γραφική ταβέρνα του Λαυρίου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κοινότητας Νέων "Ορθόδοξη Μαθητεία".  
Το απόγευμα θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ορυκτολογικό Μουσείο του Λαυρίου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγ. Ανδρέου Λαυρίου. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με σύναξη στο Επισκοπείο Λαυρίου.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

07:00    Σκήτη Ευγνώμονος Ληστού Κερατέας (Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία)
10:30    Κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής
11:15    Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου
12:00    Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου – Ξενάγηση
14:00    Αναχώρηση από το Σούνιο για γεύμα
14:30    Γεύμα στο Θορικό Λαυρίου
16:15    Αναχώρηση για το Ορυκτολογικό Μουσείο
16:30    Ξενάγηση στο Ορυκτολογικό Μουσείο
17:30    Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγ. Ανδρέου Λαυρίου
18:45    Σύναξη στο Επισκοπείο Λαυρίου - κέρασμα
20:30    Λήξη Σύναξης - Αναχώρηση από Λαύριο – Επιστροφή

Σημειώνεται ότι το γεύμα θα είναι προσφορά της Μητρόπολης. Πιθανό να χρειαστεί εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ενώ στο Ορυκτολογικό Μουσείο η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Η μετακίνηση για τους συμμετέχοντες θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Όσοι έχουν κάποια δυσκολία στη μετακίνηση, παρακαλούμε να το δηλώσουν στο email της Κοινότητας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Η συμμετοχή αφορά σε νέους ηλικίας κάτω των 35 ετών από την κεντρική και τις περιφερειακές συνάξεις. Το όριο ηλικίας θα τηρηθεί αυστηρά.

Οι συμμετέχοντες από τις περιφερειακές συνάξεις θα συνεννοηθούν με τους υπεύθυνους ιερείς.

Για την απαραίτητη οργάνωση και προετοιμασία, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ημερήσιο αυτό πρόγραμμα καλούνται να το δηλώσουν στο email της Κοινότητας Νέων "Ορθόδοξη Μαθητεία" μέχρι την Τετάρτη 1 Ιουνίου.