en ru
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10.1.2015

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην περιοχή της Αργολίδας με τα μέλη των Συνάξεων Νέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στην εκδρομή συμμετείχαν ομάδα ιερέων Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και 100 νέοι και νέες, μέλη των Νεανικών Συνάξεων   που πραγματοποιούνται τόσο στην έδρα όσο και σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Οι εκδρομείς αρχικά επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου της αρχαίας Επιδαύρου, όπου ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη του θεάτρου κ. Βαρβάρα Λαζαρίδου και ενημερώθηκαν για το αρχαίο δράμα από την ηθοποιό κ. Αμαλία Μουτούση.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν προσκύνημα στην Ιερά Μονή Καλαμίου, όπου τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και η αδελφότητα της Μονής με επικεφαλής την Ηγουμένη Γερόντισσα Μελάνη, η οποία καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές και μίλησε γλαφυρότατα για τη μοναχική ζωή και με πολλή αγάπη για την πνευματική πορεία των νέων.

Επόμενος σταθμός της εκδρομής ήταν η συνάντηση με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο, ιερείς, στελέχη, καθώς και μεγάλη ομάδα νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος και το κοινό γεύμα σε εστιατόριο των Μυκηνών.

Το απόγευμα, στον φιλόξενο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Ιγνατίου στη περιοχή της Ζόγκας Άργους, πραγματοποιήθηκε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και κατόπιν κοινή σύναξη στο Συνεδριακό Κέντρο του Προσκυνήματος. Στα πλαίσια της συνάξεως, δόθηκε ευκαιρία αλληλογνωριμίας των νέων των δύο Ιερών Μητροπόλεων, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος στον Άγιο Λουκά, επίσκοπο Κριμαίας και σε σχετικές εμπειρίες του και ακολούθησε γόνιμος διάλογος τον οποίο συντόνισαν οι δύο Μητροπολίτες.